4 Eylül 2013 Çarşamba

TÜRK FUTBOLU VE GALATASARAY TARİHİNDE BİR KEMAH - KARDERE'Lİ



Türkiye’nin en çok satan spor dergisi ve Galatasaray Spor Kulübü’nün aylık spor yayını Galatasaray Dergisi’nin 128. Sayısında Kemah-Kardere’lileri yakından ilgilendiren bir haber yer almaktadır.

Burakhan Varol imzalı “Köprüye Asılan İlk Kulüp Bayrağının Hikâyesi” başlığıyla yer alan haberde; köprüye asılan ilk kulüp bayrağının hangi takıma ait olduğu ve bu bayrağı asan taraftarın ve eyleminin ilginç hikayesi anlatılmaktadır.

Bu ilginç hikayeyi Kemah-Kardere’liler için daha da anlamlı kılan ise Kardere camiasının sevilen simalarından Şükür (Yalçın) Varol’un bu haberin kahramanı olmasıdır.


Fanatik bir Galatasaray taraftarı olan Şükür Varol'un, 1987 yılındaki Galatasaray'ın şampiyonluğu sonrası Boğaziçi köprüsüne ilk kulüp bayrağını asarak Türk futbolu ve Galatasaray tarihine geçmesini ve bugün artık bir gelenek haline gelen bu eylemin milyonlarca taraftarı etkilemesinin Kardere Köyü’ne kadar uzanan yansımalarını bu haberde okuyabilirsiniz.

Şükür Varol şüphesiz genç bir fanatik taraftar heyecanıyla yaptığı bu eylemin bu kadar etkili olacağını o günlerde tahmin edemezdi. Keşke diyor: Bugünkü gibi bir fırsatım olsaydı da o anı kaydedebilseydim. Ama sanırım Şükür Varol için en büyük teselli ve ödül, bu hikayeyi yıllar sonra genç bir gazeteci olarak oğlunun Galatasaray Dergisi’nde haberleştirmiş olmasıdır. Her bakımdan ilginç ve güzel bir hikaye sizi bekliyor.

Sayın Şükür Varol ve genç gazeteci kardeşimiz Burakhan Varol’u tebrik eder; başarılarının devamını dileriz.


Abdullah Bozdemir
 
Kardere.com

 
Galatasaray Dergisi, Eylül 2013, Sayı : 128           

 
 
*******




 
Kaynak : Galatasaray Dergisi, Eylül 2013
 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...