9 Eylül 2011 Cuma

"DAVETSİZ MİSAFİR" TURGAY BAŞYAYLA KEMAH KARDERE KÖYÜNDE


Elinde asasıyla dur durak bilmeden Anadoluyu karış karış dolaşan, farklı kültürleri, yöresel türküleri, yöresel lezzetleri ekranlarınıza getiren "Davetsiz Misafir" Turgay Başyayla, bu haftaki programında sazıyla sözüyle nam yapmış, aşıklar ve ozanlar şehri Erzincan’dan sesleniyor.

Samanyolu TV’de sunuculuğunu Turgay Başyayla’nın üstlendiği gezi-eğlence programı “Davetsiz Misafir”, izleyenleri ve türkü sevenleri ekrana kilitlemeye devam ediyor.


KARDERE KÖYÜ ULUSAL MEDYADA

Davetsiz misafirimiz! ilk olarak Kardere köyümüze konuk oluyor. Köyde ahıra gidip inekleri beslemesi, koyunları ve keçileri sağması sırasında Murat Gündüz ile birlikte yaşadığı ilginç anlar eğlenceli görüntüler eşliğinde ekrana geliyor.

Turgay Başyayla, köy halkının tüm Türkiye’ye örnek olacak tutumu karşısında çok memnun kalıyor. Muhtarımız Sezai Hiçdönmez 2 yıldır köyde uygulanan sigara yasağının hikayesini anlatıyor... Kardere'deki Bakırcılık çalışmalarını yerinde gören Turgay Başyayla “hünerli eller” ile sohbet edip, birlikte türkü söylüyor.


Daha sonra Kemah ilçesine geçen ünlü türkücü Kemah tuzunun nasıl elde edildiğini ve bu tuzun faydalarını izleyicilerle paylaşıyor. Başyayla, Erzincan’ın birbirinden güzel köy oyunlarını ekrana getiriyor, bir yandan da bölgenin azgın sularında Rafting yaparken ekran başındakilere heyecan dolu anlar yaşatıyor.

STV'ye, Değerli sanatçı ve programcı Turgay Başyayla ve çalışma arkadaşlarına bu güzel tanıtımları için çok teşekkür eder, “Davetsiz Misafir” programının Kardere Köyü bölümünü ve tamamını Başyayla'nın keyifli sunumuyla seyirlerinize sunarız.
 

Abdullah Bozdemir
Kardere.com

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...