13 Eylül 2011 Salı

KARDERE VE BOZOĞLAK'IN " HÜNERLİ ELLERİ " MACERACI PROGRAMINDA



Anadolu’nun farklı güzelliklerini ekrana getiren "Maceracı", Anadolu’yu keşfetmeye devam ediyor. Her hafta maceralarına bir yenisini ekleyen Murat Yeni, bu hafta Erzincan'da gezmedik yer bırakmıyor.


STV'nin sevilen gezi-belgesel programı "Maceracı" nın yolu Erzincan'a düştü. Erzincan'ın doğal güzelliklerine ve folklorüne ait birbirinden ilginç görüntüler, Murat Yeni'nin keyifli sunumuyla ekranlara geliyor.  

Maceracı, Kemah İlçemizde Kardere ve Bozoğlak köyü kadınlarının ve genç kızlarının el emeği göz nuru bakır ürünlerini ve bakır işleme sanatını ekrana taşıyor.
Ünü Türkiye sınırlarını aşmış meşhur Erzincan tulum peynirinin yapımına tanık olan Yeni, tüm incelikleri sırasıyla öğreniyor.

Erzincan’ın yöresel tatlarını deneyen Maceracı, eğlenceli görüntülere sahne olan lezzet şölenini ekrana taşıyor. Kemah doğal tuzun nasıl elde edildiğini ve hangi hastalıkların tedavisinde kullanıldığını araştırıyor. Geleneksel eğlencelere katılmayı ihmal etmeyen Maceracı, dinlediği uzun havalarla hayli duygulanıyor.

Hayli komik görüntülere sahne olan gelin kaynana yarışları, Girlevik şelalesinin muhteşem görüntüleri, bölge halkıyla gerçekleştirilen neşeli sohbetler… Hepsi Maceracı'da !

STV'ye, Değerli sunucu Murat Yeni ve çalışma arkadaşlarına bu güzel tanıtımları için çok teşekkür ederiz.

 
Kardere.Com




 
*****

 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...